Apelsintryffel
Igår hittade jag på mitt egna recept på tryffel! :)
250 gr mörk choklad
1 dl grädde
1 tsk honung
1 tsk smör
Valfri smaksättning tex. 1 tsk pepparkakskryddor eller rivet skal från 1 apelsin och lite pressad apelsinsaft.
kakao (jag tog även kanel)
Smält chokladen över vattenbad.
Koka upp grädden och honungen och riv i apelsinskalet ( eller någon annan smaksättning) och pressa i lite saft.
Blanda i grädden i chokladen och rör om.
Häll i en bakplåtspapper-klädd form och låt stå kallt över natten.
Skär i lagom stora bitar efter smak och doppa o kakao (och kanske blandat med kanel, som jag gjorde)
Sååååå Gott!!
Jag gjorde även laktitskolor doppade i choklad med flingsalt på.
Ikväll är det glöggmys med familjen! :)
Kommentarer
Trackback